Tillid. Forleden delte jeg et citat på LinkedIn. Det fik mig til at tænke – på hvor afgørende tillid er i vores liv og karriere.

Vi skal have tillid til vores omverden for at gro. Og vi skal kunne tage imod den tillid vores omverden viser os.

”Don’t pick a job. Pick a Boss. Your first boss is the biggest factor in your career success. A boss who doesn’t trust you won’t give you opportunities to grow.” – William Raduchel

Tillid er ikke en ensrettet gade. Den går begge veje. Når du vælger dit første job, skal du se mere på menneskene end på arbejdet.

Ja, det gælder ikke kun dit første job. Generelt bør vi omgive os med mennesker vi har tillid til, og som gengælder den tillid.

På dybt vand

Min første chef, Niels Buchholst, smed mig i vandet. Ikke sådan rigtigt. Men han satte mig på et fly til Norge – alene.

Det er 30 år siden. Jeg glemmer det aldrig. En af mine største udfordringer – jeg var bange. Hvad nu hvis jeg ikke kunne klare opgaven?

Jeg skulle mødes med nogle af Nordens største virksomheder. Orkla, Terje Høili, NKL (COOP). Jeg var på dybt vand.

Niels beroligede mig ved at vise mig sin tillid: ’Du kan godt Camilla’, sagde han.

Han fik ret. Jeg kunne godt.

Og når jeg tænker over det, så er det Niels’ skyld at jeg er hvor jeg er i dag. Havde han ikke vist mig tillid og givet mig en kæmpe udfordring, så havde jeg ikke mærket mit eget potentiale.

Niels var med til at udvikle tilliden til mig selv.

Tillid giver styrke

Der var en der troede på mig. En der gav mig styrke. Mod.

Jeg var 19 år og forstod ikke helt hvor stort det var. Jeg tog til Norge og stolede på at Niels ville mig det bedste.

Når nogen viser dig tillid, så tag imod den. De har valgt dig fordi de tror på dig. Find modet til at tage imod muligheden for at udvikle dig og blive bedre.

Det kan være skræmmende. Tillid betyder at du gør dig sårbar. Men samtidig gør den dig stærkere. Tillid betyder at du aldrig står alene.

I mine forløb er det vigtigt for mig at du bliver klædt på til opgaven. Du skal finde lysten, modet og styrken til at tage imod tillid. Dét er vejen til din succes.

Bedste hilsen,

Camilla